Nieuws & Persberichten

EU Ecolabel

 • Milieukeur On the way to PlanetProof Barometer Duurzame Bloemist EU Ecolabel
  29-10-2018

  Keurmerk handig middel voor maatschappelijk verantwoord inkopen

  De Aanbestedingswet staat het toe om een keurmerk te eisen in de technische specificaties van de opdracht, in de gunningscriteria of als contractvoorwaarde bij het maatschappelijk verantwoord inkopen.
 • EU Ecolabel
  03-09-2018

  BACK TO SCHOOL MET EU ECOLABEL PAPIER!

  Omdat er steeds meer papierproducten verkrijgbaar zijn met een milieukeurmerk zoals EU Ecolabel, kunnen scholen, maar ook ouders en scholieren hun ‘papieren’ schoolspullen duurzaam inkopen.
 • EU Ecolabel
  24-08-2018

  Twee van de drie finalisten Gaia Green Awards hebben EU Ecolabel

  Twee van de drie hotels die meedingen naar een Gaia Green Award 2018 dragen het EU Ecolabel. Beide hotelmanagers zien de nominatie als erkenning voor hun inspanningen op duurzaamheidsgebied.
 • Milieukeur On the way to PlanetProof Barometer Duurzame Bloemist Milieuthermometer Zorg Barometer Duurzaam Terreinbeheer EU Ecolabel
  22-08-2018

  Rentekorting voor SMK-keurmerkhouders. Rabobank en EIB breiden steun aan milieubewuste ondernemers uit.

  De Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) lanceren een 'impactlening' van 250 miljoen euro voor het MKB in Nederland. Ook SMK-keurmerkhouders* komen in aanmerking voor rentekortingen van 0,30 tot 0,70%.
 • EU Ecolabel
  15-08-2018

  Verduurzaming in het Vondelpark

  In het pas gerenoveerde hostel Stayokay Amsterdam Vondelpark zijn veel duurzaamheidsmaatregelen genomen. Rob van Dun en Koen Bakker vertellen er graag meer over: Come on in Stayokay!
 • EU Ecolabel
  15-08-2018

  EU Ecolabel steeds meer zichtbaar in de Nederlandse retail

  De Nederlandse retail biedt meer en meer duurzamere producten aan. Duurzamere non-food producten krijgen steeds meer de aandacht, óók via webshops.
 • EU Ecolabel
  08-08-2018

  Duurzamere schoonmaakdiensten. Nu ook mogelijk met EU Ecolabel certificaat

  EU Ecolabel publiceerde criteria voor schoonmaakdiensten voor het verminderen van milieubelasting. Schoonmaakdiensten kunnen duurzaam worden ingekocht bij gecertificeerde bedrijven.
 • Milieukeur Groen Label Kas Maatlat Duurzame Veehouderij Maatlat Duurzame Aquacultuur Barometer Duurzame Bloemist Barometer Duurzame Evenementen Milieuthermometer Zorg Barometer Duurzaam Terreinbeheer EU Ecolabel SMK
  02-08-2017

  Rentekorting voor SMK-keurmerkhouders

  Opnieuw heeft de Rabobank EIB-gelden beschikbaar gekregen voor het verstrekken van een derde tranche van de Rabo Impactlening van 200 miljoen euro. Negen SMK-keurmerken voldoen aan de eisen.