Nieuws & Persberichten

Jansen Paprika behaalt Milieukeur: “Dit is duurzamer ondernemen op het hoogste niveau”

Theo en Ivo Jansen ontvangen het Milieukeur certificaat uit handen van Anton Kool, projectleider agro/food bij SMK.Deze week reikte Anton Kool, projectleider agro/food bij SMK, het Milieukeur certificaat uit aan Jansen Paprika in Andijk. “Natuurlijk ben ik trots dat we het hebben gehaald”, zegt eigenaar Theo Jansen. “Nu kunnen we tenminste aantonen dat we op het hoogste niveau bezig zijn met duurzamer ondernemen.”

Jansen Paprika BV is een klassiek familiebedrijf. Theo’s vader startte het bedrijf 75 jaar geleden op in het Westland. Theo nam de onderneming in 1976 over. In 2007 kwamen Theo’s zoons Ron en Ivo als mede-eigenaar in het bedrijf en verhuisde de onderneming naar het Noord-Hollandse Andijk. “Hier kregen we de kans om alle kassen aaneengesloten op één locatie neer te zetten, in plaats van in het Oostland waar de locaties waren verdeeld over verschillende gemeenten”, vertelt hij. “Dat werkt een stuk efficiënter.” Jansen Paprika beschikt over 15 hectare kas en er zijn zo’n 40 medewerkers.

Veel terrein gewonnen
Jansen maakt al jaren werk van duurzamer ondernemen. “Je kunt veel doen voor mens, dier en omgeving, door duurzamere werkmethodes in te zetten. Dat is ons veel waard”, zegt hij. Eind jaren negentig doorliep het bedrijf daarom al eens het certificeringstraject voor Milieukeur. “We konden toen helaas nog niet aan alle eisen voldoen. Daarnaast zei Milieukeur veel mensen nog niet zoveel. Dat is nu wel anders! Het keurmerk heeft inmiddels veel terrein gewonnen en je kunt je er uitstekend mee profileren in de markt. Natuurlijk willen we ons met het keurmerk ook onderscheiden van de concurrentie. De grote meerwaarde van Milieukeur is dat het ook vrijwel alle eisen in zich meedraagt die voor andere keurmerken voor groente- en fruittelers gelden. Die eisen komen samen met de uitgebreidere en specifieke Milieukeur duurzaamheidsthema’s en worden onafhankelijk getoetst en geborgd. Je kunt ermee aantonen dat je op het hoogste niveau duurzamer onderneemt.”

Je kunt je met Milieukeur uitstekend profileren in de markt
Terug naar overzicht