Zoeken

Heeft u vragen?

Neem hier contact met ons op. We helpen u graag.

Meest gezocht

Keurmerken en programma's

  www.smk.nl/certificatie/keurmerken-en-certificaten/

Over SMK

  www.smk.nl/over-smk/

Colleges van Deskundigen

  www.smk.nl/over-smk/colleges-van-deskundigen/

Contact

  www.smk.nl/contact/
On the way to PlanetProof

Wanneer zijn we 'PlanetProof'?

On the way to PlanetProof is een keurmerk voor landbouwproducten, die geproduceerd zijn met extra aandacht voor het klimaat, de natuur en het dier. Boeren en tuinders voldoen hiervoor aan bovenwettelijke eisen. Om inzichtelijk te maken waar de keurmerkhouders staan en in welke mate duurzaamheidsdoelen bereikt worden, hebben de Colleges van Deskundigen van SMK de ambitie van het keurmerk benoemd en tussentijdse doelstellingen vastgesteld voor elk van de duurzaamheidsthema’s. Er is een monitoringsprogramma ingericht om de actuele status en de voortgang op weg naar deze doelstellingen te volgen.

Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof scoort maximaal op duurzaamheidsaspect ‘milieu’ volgens Milieu Centraal

On the way to PlanetProof is door Milieu Centraal beoordeeld met de hoogste score voor milieu als topkeurmerk, maar wat betekent dat eigenlijk?
Lees meer
Groen Label Kas

Input gevraagd: Herziening voor Groen Label Kas

Groen Label Kas heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse glastuinbouw. Dit jaar wordt het certificatieschema herzien. Suggesties hiervoor zijn welkom. Het doel is om toepassingen van nieuwe, praktische en duurzamere technieken te stimuleren.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.
Lees meer
SMK

Marcel Raaphorst nieuw lid College van Deskundigen Plantaardig

Marcel Raaphorst is een nieuw lid van het College van Deskundigen (CvD) voor plantaardige producten van SMK. Hij is werkzaam in Bleiswijk bij Wageningen University en Research - Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen. Daar analyseert hij maatregelen die energie kunnen besparen bij telers die daarin hebben geïnvesteerd en probeert hij te berekenen hoe hiermee bedrijfseconomisch op de meest verantwoorde wijze kan worden omgegaan.
Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij

Ongewijzigde verlenging Maatlat Duurzame Veehouderij

De Maatlat Duurzame Veehouderij is een certificatiesysteem voor duurzamere veestallen. In het certificatieschema staan duurzaamheidseisen voor een lagere milieubelasting. De eisen van dit schema worden ongewijzigd verlengd in 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof voldoet aan watereisen internationale supermarktketens

Internationale supermarktketens Aldi Nord, Aldi Süd en LIDL hebben On the way to PlanetProof geaccepteerd als duurzaamheidsstandaard voor het afdekken van hun watereisen. Producenten van On the way to PlanetProof gecertificeerde producten hebben daardoor geen extra certificaat nodig.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.