Nieuws & Persberichten

Drie duurzame bloemisten in Achterhoek gecertificeerd

Van links naar rechts: Ellen Kroekenstoel van Trendy Bloemen, Desiré Beijer van Bloembinderij De Lorelei en Bert Evers van Bert Evers BloembinderDrie bloemisten in de provincie Gelderland zijn een duurzame status rijker geworden: Bert Evers in Doetinchem, Bloembinderij De Lorelei in Dinxperlo en Trendy Bloemen in Lichtenvoorde. De afgelopen periode zijn zij gelijktijdig gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist.

De bloemisten ontmoetten elkaar bij een bijeenkomst. Ze vonden dat er maar iets moest veranderen. "Duurzaamheid is de toekomst", voorzagen zij en besloten zich te certificeren. Met de certificering Barometer Duurzame Bloemist garanderen de aangesloten bloemisten een duurzame bedrijfsvoering, die wordt gecontroleerd door de onafhankelijke certificatie-instelling SGS.

Alle inkoop is bij de bloemisten volledig administratief vastgelegd. "Maar", zegt Ondernemer Bert Evers: "Duurzaam ondernemen gaat niet alleen om het inkopen van duurzame gecertificeerde bloemen en planten. De certificering gaat ook over zuinig energieverbruik, afvalscheiding en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen."
Ellen Kroekenstoel van Trendy Bloemen zegt: "We vinden het belangrijk dat wij als bedrijf gecertificeerd zijn. Niet alleen voor onszelf, vooral voor de klant. Op deze manier is zichtbaar dat wij onder meer rekening houden met het milieu en de sociale aspecten in de sector."

Het percentage duurzaam verantwoorde bloemen en planten is afhankelijk van het behaalde niveau goud, zilver of brons bij de Barometer. Een manier om steeds duurzamer te worden. Winkelier Bert Evers haalde zilver en De Lorelei en Trendy Bloemen beide brons.

Eigenaresse van Bloembinderij De Lorelei Desiré Beijer zegt: "Duurzaam ondernemen is in het belang van zowel mens, dier als milieu. Door het kopen van bloemen met onder andere het EKO-keurmerk, wordt het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen teruggedrongen. Hierdoor sterven bijvoorbeeld minder bijen, maar het is ook beter voor de gezondheid."

Het drietal hoopt dat dit initiatief een stimulans is voor overheidsinstellingen, gemeenten en bedrijven om op het gebied van duurzaamheid verbeteringen te treffen met oog op de toekomst, en ook besluiten vaker hun bloemen bij een gecertificeerd duurzaam bloemist te kopen.

Meer informatie over de gecertiticeerde bloemisten

Duurzaam ondernemen is de toekomst
Terug naar overzicht