Nieuws & Persberichten

Wethouder Gilze en Rijen plant eerste duurzaam geteelde adoptieboom

Albert Dirven (medewerker Brouwers Groenaannemers uit De Moer) Pascale de Kort (bewoner die de eerste boom heeft geadopteerd) Wethouder Aletta van der Veen (portefeuillehouder gemeente Gilze en Rijen) Evert Faro (medewerker Brouwers Groenaannemers uit De Moer).In het coalitieprogramma 2014-2018 sprak het College van gemeente Gilze en Rijen de wens uit om 50 potentieel monumentale bomen te planten. De gemeente riep bewoners op om zich aan te melden om een boom te adopteren en ontvingen daarop meer dan 30 reacties. Gilze en Rijen biedt de bomen gratis aan.

De bewoners van de Oude Baan 32 in Hulten meldden zich als eerste aan voor deze actie. Op donderdag 16 maart om 15:00 uur plant wethouder Aletta van der Veen de een adoptieboom aan de Oude Baan 32; een zogenaamde IJzerboom (Parrotia persica ‘Vanessa’).

Duurzaam geteeld
De gemeente kiest voor duurzame monumentale bomen. De boom komt van een boomkweker die bomen kweekt volgens de criteria van Milieukeur. Deze criteria voldoen ruimschoots aan de normen die de Nederlandse overheid heeft gesteld aan duurzaam inkopen.

Meer info

Terug naar overzicht