Nieuws & Persberichten

Nieuwe SMK-projectleider Els Lindeboom

Els werkt sinds 1 april 2017 bij SMK als Projectleider plantaardige agroketens. Ze is verantwoordelijk voor de opschaling van Milieukeur plantaardige producten.

Els studeerde Recht, Bestuur en Management aan de Universiteit Utrecht en studeerde af bij het Instituut voor Recht en Bestuur van Ontwikkelingslanden van de Universiteit Leiden. Zij werkte eerst bij ICCO en later bij het Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) aan vele agribusiness projecten in ontwikkelingslanden. Ze assisteerde onder andere kleine producenten bij het telen van landbouwproducten met betere marktkansen.

In 2010 heeft zij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Zij werd bij een grote coöperatie verantwoordelijk om de reguliere groenten- en fruithandel groener en socialer te maken, zowel internationaal als in Nederland. Els was één van de founding members van het Sustainable Fruits and Vegetables initiatief (SIFAV). Dit initiatief is erop gericht om tussen de groenten- en fruitsector, overheid en NGO’s samen afspraken te maken om álle groenten- en fruitimport in Nederland te verduurzamen.

Els gaat nu de uitdaging aan om de opschaling van duurzame plantaardige teelt vanuit SMK in goede banen te leiden. Ze ziet Milieukeur daarvoor als hét instrument om te voldoen aan de vraag van de retail (het ‘supermarkt akkoord’) naar duurzamere groenten en fruit in de Nederlandse winkels.

Terug naar overzicht