Nieuws & Persberichten

'On the way to PlanetProof' vervangt Milieukeur per 1.1.2019

SMK heeft besloten om de keurmerknaam Milieukeur voor plantaardige producten definitief te vervangen door de nieuwe naam ‘On the way to PlanetProof’. Deze nieuwe naam is eerder dit jaar geïntroduceerd en heeft inmiddels veel positieve respons gekregen. De nieuwe naam kan nu al in plaats van Milieukeur worden gebruikt.

Het besluit tot naamswijziging houdt het volgende in:

  • Tot en met 31 december 2018 kan de naam Milieukeur nog gebruikt worden.
  • Nieuwe keurmerkhouders kunnen direct opgaan voor certificering voor On the way to PlanetProof.
  • Vanaf 1 januari 2019 is het voor plantaardige producten alleen nog maar mogelijk om On the way to PlanetProof toe te passen.
  • Om de overgang te vergemakkelijken zijn de tarieven voor afdracht voor PlanetProof en Milieukeur per 1 oktober 2017 aan elkaar gelijkgesteld conform de lagere tarieven voor Milieukeur. Deze tarieven blijven ook in 2018 gelijk aan elkaar.
  • Bestaande keurmerkhouders die het certificaat PlanetProof al hebben behaald worden ook niet extra belast met hogere tarieven voor afdracht.
  • Bestaande keurmerkhouders Milieukeur die dit jaar alsnog PlanetProof willen toepassen dienen een eenvoudige administratieve controle te laten uitvoeren door hun certificatie instelling. Info op: Bestaande keurmerkhouders Milieukeur > In 4 stappen naar PlanetProof.

SMK gaat ervan uit dat hiermee duidelijkheid is geschapen en verwarring over het bestaan van de twee namen naast elkaar is weggenomen. We vertrouwen erop dat de transitie van Milieukeur Plantaardig naar On the way to PlanetProof versneld zal plaatsvinden en dat keurmerkhouders enthousiast de implementatie van de nieuwe keurmerknaam zullen oppakken.

Meer informatie

Terug naar overzicht