Nieuws & Persberichten

Uitnodiging: uitreiking 1e certificaat PlanetProof* snijbloemen

Op 2 februari wordt het eerste certificaat ‘On the way to PlanetProof’ (Milieukeur) voor snijbloemen uitgereikt aan JUB Holland.

Het nieuwe certificatieschema voor PlanetProof bolbloemen werd in november gepubliceerd en vanaf februari zijn nu de eerste duurzame tulpen verkrijgbaar voor de handel en retail.

Bolbloemen zijn bloemen die worden geteeld met bloembollen als uitgangsmateriaal, zoals tulpen, lelies, narcissen en hyacinten.

Uitnodiging certificaatuitreiking

  • Locatie: Jac. Uittenbogaard & Zonen BV, Robijnslaan 43,
    2211 TG Noordwijkerhout
  • Bijeenkomst: vrijdag 2 februari, 10:00 – 12:00 uur
  • Sprekers onder meer: Stefanie de Kool (Programma Manager plantaardige agroketens, PlanetProof), André Hoogendijk (adjunct-directeur KAVB), Ruud Steur (directeur FloraNL)
  • Uw komst stellen wij zeer op prijs: wilt u dit bevestigen door een e-mail te sturen aan Wim Uljee, Communicatie Manager SMK, wuljee@smk.nl

Breed draagvlak

Het schema Milieukeur/PlanetProof bolbloemen werd ontwikkeld in overleg met telers van bolbloemen, externe deskundigen, de Nederlandse ketenorganisatie voor bloembollenbedrijven KAVB, de retail en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Op dit moment is 242 hectare aan bloembollen onder Milieukeur/PlanetProof gecertificeerd met enkele honderden soorten tulpen, lelies, narcissen, irissen en krokussen.


*'On the way to PlanetProof' is een andere en internationale naam voor Milieukeur; de duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig identiek aan die van Milieukeur. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof.


Terug naar overzicht