Nieuws & Persberichten

Kom ook naar de lezing van Helga van Leur over ‘Een toekomstbestendige vitale groene stad’

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte organiseren On the way to PlanetProof en Groenkeur op 26/9 een lezing door Helga van Leur over ‘Een toekomstbestendige vitale groene stad’.

Helga van Leur brengt als meteoroloog en ambassadeur van het keurmerk On the way to PlanetProof, haar publiek op de rand van hun comfortzone wanneer zij vertelt welke impact klimaatverandering op Nederland heeft en welke klimaatvriendelijke keuzes we kunnen maken. Gemeenten moeten maatregelen nemen om de negatieve effecten van de klimaatverandering in steden en dorpen te verminderen. Ook spreekt Helga met een panel bestaande uit een duurzame boomteler, een groenvoorziener, en een groenbeheerder over hoe zij deze veranderende omstandigheden vertalen naar een toekomstbestendige vitale groene stad.

Lezing Podium 2 | 26/09/2018 | 11:00 tot 11:45 uur

Hoe gaat een stad eruitzien in een circulaire wereld en welke rol speelt groen hierin? Waar en op welke manier gaan groenvoorzieners en telers van bloembollen, vaste planten en bomen hieraan bijdragen? Hierbij kun je denken aan de inzet van duurzaam geteelde producten en hergebruik van materialen. Hoe weten beleidsmakers, beleidsuitvoerders en inkopers elkaar te vinden? Welke rol speelt Maatschappelijk Verantwoord Inkopen daarin? Het belang van de samenwerking tussen groenbedrijven en overheden. Welke innovaties zijn er op het gebied van grijs en blauw in combinatie met groen? Op deze onderwerpen krijgt u bruikbare tips.

Inschrijven

Standhouders On the way to PlanetProof
Na de lezing kunt u de standhouders bezoeken en alles te weten komen over de teelt en beschikbaarheid van duurzamere gecertificeerde bloembollen en boomkwekerijproducten met het keurmerk On the way to PlanetProof:

Boomkwekers en handelsbedrijven

Bloembollentelers en handelsbedrijven

ACHTERGRONDINFORMATIE

Terug naar overzicht