Nieuws & Persberichten

Milieuthermometer Zorg: Green Deal 2.0 Breda van start!

Met steun van de gemeente gaan de 6 Bredase instellingen in de geestelijke gezondheidszorg werken aan een duurzamere bedrijfsvoering. Dit is de tweede lokale Green Deal die de gemeente sluit met zorginstellingen en zal eveneens drie jaar duren.

,,We staan met elkaar voor een grote opgave als het gaat om energietransitie. Ik vind het geweldig dat deze 6 grote organisaties de urgentie zien van een duurzame samenleving en zich willen inzetten om duurzamer te gaan werken. Hopelijk volgen vele andere organisaties en bedrijven in Breda en in de regio dit prachtige voorbeeld. Een duurzame stad komt niet vanzelf, dat moeten we samen doen, aldus wethouder Greetje Bos van de gemeente Breda.

Green Deal Zorg Breda 2.0 is 6 september ondertekend door de gemeente Breda, Prisma, SMO, Amarant, GGZ Breburg, SOVAK, Zintri, Omgevingsdienst Midden en West-Brabant en Milieu Platform Zorgsector.

Als een leidraad voor de aanpassingen en de verbeteringen heeft het Milieu Platform Zorgsector de Milieuthermometer Zorg ontwikkeld, waarmee de zorginstellingen verbeteringen in een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar kunnen maken. Ze kunnen daarmee het bronzen, het zilveren of het gouden niveau van de Milieuthermometer bereiken. De Green Deal Zorg Breda 2.0 is gesloten voor een periode van drie jaar. Binnen die tijd moeten de instellingen minimaal het bronzen niveau hebben behaald van de Milieuthermometer, waarmee ze dan kunnen aantonen voldoende aan de wettelijke (duurzaamheids)eisen te voldoen. Met de Green Deal Zorg Breda 2.0 geven de Bredase zorginstellingen met het Milieuplatform Zorgsector, de Omgevingsdienst Midden en West Brabant en de gemeente Breda samen én ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, invulling aan de afspraken uit het Nationaal energieakkoord van 2013 over duurzame groei.


Bron foto's: Gemeente Breda

We staan met elkaar voor een grote opgave als het gaat om energietransitie.
Terug naar overzicht