Nieuws & Persberichten

LOF. Nu ook het Milieukeur certificaat voor de witloftrek

In oktober 2012 ontving Witlofkwekerij LOF. het Milieukeur certificaat voor de open teelt van witlof pennen. LOF. ontving in april nu ook het certificaat voor de zogenaamde ‘witloftrek'.

LOF. is hiermee het eerste bedrijf in Nederland dat witlof met het Milieukeur certificaat aanbiedt. "En daar zijn we best trots op", zegt een enthousiaste Gerwin de Vries, directeur van LOF. "Wij telen gezonde witlof met respect voor mens en dier. En dat is nu bevestigd door het Milieukeur certificaat." Met de mogelijkheid om nu ook Milieukeur geproduceerde witlof en roodlof aan te bieden, vindt LOF. aansluiting bij de groeiende vraag naar duurzamer geproduceerde groenten.

Bewuste keuze
Witlofkwekerij LOF. heeft bewust de keuze gemaakt om met Milieukeur aan de slag te gaan. "Vanuit de visie van het bedrijf en de vraag vanuit de klant is het balletje destijds gaan rollen," vertelt De Vries. Het bedrijf is al geruime tijd Global G.A.P. gecertificeerd en daarom was het voor LOF. een logische stap om ook het Milieukeur certificaat te halen. Kristha Heibrink, verantwoordelijk voor de verkoop, vult aan: "LOF. kan jaarrond residuvrije witlof en roodlof aanbieden: een eerlijk product dat gekweekt is op duurzamere wijze, dat uniform wordt geleverd en een prima houdbaarheid heeft in het schap. En daar komt nu witlof geteeld vanuit de richtlijnen van Milieukeur bij."

Wij telen gezonde witlof met respect voor mens en dier. En dat is nu bevestigd door het Milieukeur certificaat
Terug naar overzicht