Nieuws & Persberichten

Speciale code voor On the way to PlanetProof komt beschikbaar in GS1 Data Source (DAS)

Vermelding keurmerk & logo ‘On the way to Planet Proof’ op consumenteneenheid

Op dit moment kan de vermelding van het keurmerk en het logo van ‘On the way to PlanetProof’ op de verpakking van de consumenteneenheid (CE) niet vermeld worden in de webapplicatie GS1 Data Source (DAS).

Middels het dataveld PackagingMarkedLabelAccreditationCode is het mogelijk informatie op te nemen over keurmerken en logo's die zichtbaar op het etiket en/of de verpakking van een consumenteneenheid staan vermeld. Dit dataveld wordt gebruikt om de keurmerken en logo’s voor verschillende doelmarkten (o.a. Benelux) vast te leggen in een GDSN-datapool, zodat retailers deze artikelstamdata kunnen gebruiken in hun eigen bedrijfssystemen. 

DAS: vanaf 11 augustus 2019 beschikbaar

Frug I Com en GroentenFruit Huis hebben de afgelopen maanden actief geprobeerd om de vermelding van het keurmerk & logo ‘On the way to Planet Proof’ middels een specifieke code eerder beschikbaar te krijgen in GS1 Data Source (DAS). Deze specifieke code komt nu beschikbaar in de GDSN-release van augustus 2019 (GDSN Release 3.1.9). Dit betekent dat de code voor ‘On the way to PlanetProof’ vanaf 11 augustus 2019 beschikbaar is in webapplicatie GS1 Data Source (DAS).

  • Nieuwe code: ‘ON_THE_WAY_TO_PLANET_PROOF’ wordt opgenomen in de GDSN-codelijst van het attribuut: PackagingMarkedLabelAccreditationCode.

Richtlijnen gebruik logo On the way to PlanetProof
Uitgebreide informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van communicatie met naam en logo On the way to PlanetProof zijn beschreven in de certificatieschema's.

  • Keurmerkhouders zijn verplicht hun unieke registratienummer op te nemen in het logo On the way to PlanetProof. Dit nummer bestaat uit een afkorting van de naam van de certificatie instelling met een volgnummer (bijvoorbeeld ABC 1234567)
  • Indien een keurmerkhouder een abonnement op een GLN-nummer heeft, mag de verplichte vermelding van het registratienummer in het logo On the way to PlanetProof op verpakkingen achterwege blijven, mits het GLN-nummer wel op dezelfde verpakking staat afgebeeld
Terug naar overzicht