Nieuws & Persberichten

Deel van nieuw assortiment Melkan kaas gecertificeerd met On the way to PlanetProof, rest volgt

Melkan, het zuivelmerk van inkooporganisatie Superunie, breidt zijn assortiment uit met kaas. Een deel van het Melkan Goudse kaasassortiment is voorzien van het duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof. De stap richting het kaasschap sluit volledig aan bij de strategie om van Melkan een steeds sterker zuivelmerk te maken, dat zich in verschillende zuivelcategorieën onderscheidt. Naast kaas zijn onder andere (houdbare) melk, karnemelk, yoghurt, vla, kwark, skyr, koffiemelk en boter onderdeel van het Melkan-assortiment.

Een deel van de Goudse kaas van Melkan is voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof duurzaamheidskeurmerk. De Melkan kaas met het PlanetProof keurmerk stroomt geleidelijk in. Op dit moment zijn de Jonge, Jong Belegen en Belegen Goudse 48+ kaas plakken en stukken al voorzien van het keurmerk. Ook melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla dragen het keurmerk van PlanetProof.

Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.


Superunie is de inkooporganisatie die in Nederland 13 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.700 supermarkten, die lokaal, regionaal en/of landelijk verspreid zijn. De leden van Superunie zijn: Boni Beheer (Nijkerk), Boon Food Group Beheer (Dordrecht), Coop Retail (Velp), Deen Supermarkten (Hoorn), Detailresult Groep (Velsen-Noord), Hoogvliet Super (Alphen aan den Rijn), Jan Linders (Nieuw Bergen), Nettorama Distributie (Oosterhout), Poiesz Supermarkt (Sneek), Sligro Food Group Nederland (Veghel), Spar Holding (Waalwijk), PLUS Retail (Utrecht), Vomar Holding (Alkmaar).

Terug naar overzicht