Nieuws & Persberichten

On the way to PlanetProof nu ook beschikbaar in GS1 Data Source (DAS)

Frug I Com/GroentenFruit Huis heeft in samenwerking met SMK een wijziging laten doorvoeren binnen de applicatie GS1 Data Source (DAS). Het is vanaf 10 augustus 2019 mogelijk om in de datapool onder etiketinformatie op te nemen dat het logo van het keurmerk 'On the Way to PlanetProof' vermeld staat op een (consumenten)product. Op nadrukkelijk verzoek van Frug I Com/GFH & SMK is deze wijziging doorgevoerd in GDSN release van augustus 2019 in plaats van in de november-release.

De GS1 standaard is een set van vrijwillige afspraken die bedoeld is om de uitwisseling van informatie in het (internationale) handelsverkeer te vergemakkelijken. In de datapool voor artikelmasterdata voor zowel nationale als internationale Retail & Foodservice kan nu worden ingevuld dat een product is voorzien van het keurmerk On the Way to PlanetProof. Deze wijziging is door GS1 Nederland opgenomen in GDSN Release informatie. Het keurmerk is toegevoegd aan codelijst voor het veld 'Overige keurmerken'. In de GDSN-datapool is dit benoemd als: PackagingMarkedLabelAccreditationCode. Het betreft de nieuwe code: ON_THE_WAY_TO_PLANETPROOF.

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof kun je tegenkomen op zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen. Het bewijst ('Proof') dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met On the way to PlanetProof streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten ('On the way to...').

Terug naar overzicht