Nieuws & Persberichten

Blei met On the way to PlanetProof

Het bedrijf Janssen Ei ontvangt op 10 december voor haar nieuwe ei-merk ‘Blei’ het certificaat On the way to PlanetProof. Hubert Mackus – lid Gedeputeerde Staten Limburg reikt dit uit. Het certificaat toont aan dat Blei voldoet aan de eisen van het keurmerk, waardoor hun manier van eieren produceren beter is voor natuur, klimaat én dier.

Directeur Peter Janssen van Blei

Korte keten

‘Blei’ is een jonge onderneming in Ysselsteyn (Limburg), maar directeur Peter Janssen is al zijn hele leven actief in de sector en heeft een schat aan ervaring. Na het afronden van de HAS nam hij geleidelijk aan het familiebedrijf over van zijn vader. Peter over Blei: “Wij zagen dat sommige ei-ketens lang zijn en soms wel uit acht schakels bestaan. En omdat wij altijd nadenken over innovaties, probeerden wij daar een oplossing voor te vinden. Met ons ‘Blei-concept’ zorgen wij ervoor dat de ei-keten súper kort is. Het sorteren én verpakken doen we zelf. De eieren leveren we daarna rechtstreeks aan de supermarkten. Dat zorgt voor een kakelvers product én voor een kleinere CO2-voetafdruk door vermindering van de foodmiles. Ik vind het daarbij belangrijk dat onze duurzaamheidsinspanningen voor dier en milieu worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie. Wij zijn dan ook erg blij dat onze eieren nu met het keurmerk On the way to PlanetProof in de schappen liggen.”

Nog ruimere duurzamere keuze

Annika de Ridder, projectleider agroketens bij SMK, de stichting die het keurmerk On the way to PlanetProof beheert: “Ons keurmerk toont aan dat de Blei-eieren voldoen aan verschillende duurzaamheidsthema’s, waaronder die van dierenwelzijn en diergezondheid, voeding en drinkwater, energie en klimaat, en verpakkingen. Ik vind het een heel goede ontwikkeling dat consumenten met Blei een ruimere keuze krijgen voor duurzamere eieren.”

Introductie en webinar op 10 december

Aanwezigen bij het digitale startschot van Blei, van links naar rechts: Annika de Ridder (On the way to PlanetProof), Peter Janssen (Directeur Blei), gedeputeerde Hubert Mackus (Provincie Limburg), Susanne Görtz (LLTB / Fruitboerderij) en dagvoorzitter Bart Verlegh (Bluehub).

Op 10 december vindt de landelijke introductie van Blei plaats. Voor deze lancering organiseert Blei een webinar op 10 december van 14:00 tot 15:00 uur. Tijdens dit webinar vertelt directeur Peter Janssen over het Blei-concept, gedeputeerde van de Provincie Limburg Hubert Mackus waarom hij dit zo’n belangrijk initiatief vindt en geeft Annika de Ridder, projectleider agroketens bij SMK, een toelichting op de duurzaamheidseisen van On the way to PlanetProof. Aanmelden voor het webinar kan via www.blei-eieren.nl/raamvisite.

Meer informatie

Beter voor natuur, klimaat én dier
Terug naar overzicht